Ταξιδεύοντας απο την Κρήτη στην Κολομβία - σελίδες

Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Άντρες μόνοι στην Κολομβία, Ψάχνουν

Η εξερεύνηση είναι στο αίμα μας, σχεδόν ποτέ δεν εφησυχάζουμε και αναζητούμε με λαχτάρα τις γνώσεις που θα μας προσφέρουν οι εμπειρίες, ταξιδεύοντας στον κόσμο.
Ταξιδεύοντας από την Κρήτη στην Κολομβία, ίσως
δεν είναι και το πιο  πρωτότυπο πράγμα στον κόσμο, αλλά είμαστε σίγουροι ότι θα έχει πολύ ενδιαφέρον να συγκρίνουμε και να ζήσουμε τις διαφορές μεταξύ δύο λαών, που σίγουρα έχουν κάτι πολύ κοινό, πάθος για ζωή.
Σε λίγες μέρες θα αναχωρήσουμε με ένα και μοναδικό σύμβουλο, προς το παρόν,  ένα ταξιδιωτικό οδηγό της Κολομβίας από τον Lonely planet, σκεφτόμασταν να πάρουμε και μια πυξίδα, αλλά το ξεπεράσαμε το ψώνιο και θα πάμε χωρίς αυτήν, Χάρτη όμως θα πάρουμε από την Κολομβία. Καιρός να ξεσκονίσουμε και τα σακίδια μας, το δικό μου δηλαδή διότι ο Νίκος αγοράζει καινούργιο, ξεσκονισμένο. Πρέπει επίσης να οργανωθούμε, διότι οι μέρες πλησιάζουν και όσα λιγότερα ξεχάσουμε να πάρουμε μαζί μας τόσο το καλύτερο. Είναι πλέον σίγουρο ότι πάντα κάτι θα ξεχάσεις,  από την οδοντόβουρτσα σου μέχρι και να το ανακοινώσεις στην γυναίκα σου… εντάξει πλάκα κάνω, αφού έτσι κι αλλιώς κι από εκεί μπορείς να αγοράσεις, οδοντόβουρτσα.
-Ας φτιάξουμε μια λίστα, σκέφτηκα
- Ας τα πάρουμε από εκεί, μου λέει ο Νίκος
-Ωραία, λέω εγω.
Σκεφτόμαστε να πάρουμε μαζί μας μονάχα τα απαραίτητα, το διαβατήριο, την κάρτα αναλήψεως και τα σακίδια σχεδόν άδεια, μόνο τα απολύτως απαραίτητα.
Αυτό που λατρεύω να κάνω στα ταξίδια μου, είναι να ανακατεύομαι με τους ντόπιους. Να νιώσω σαν ένας από αυτούς, στις καθημερινές συνήθειες, στον καφέ, στις επιλογές για φαγητό ακόμα και στην νυχτερινή μου έξοδο, αποφεύγω τα τουριστικά μέρη, αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να γνωρίσεις του ανθρώπους του κάθε τόπου, με λίγα λόγια, πρέπει να τους συναντήσεις και να έχεις κάποιες συναλλαγές μαζί τους. Έτσι λοιπόν μόλις φτάσουμε στην Κολομβία το πρώτο πράγμα που θα κάνουμε είναι…ψώνια.

Ταξιδέψτε μαζί μας στον μαγικό κόσμο του κόσμου…

Αναχωρούμε στις 16 Φεβρουαρίου…


Δεν υπάρχουν σχόλια: