Ταξιδεύοντας απο την Κρήτη στην Κολομβία - σελίδες

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Μισοτιμής Εισιτήρια για Λατινική Αμερική

Ακούγεται ουτοπικό; Ποιος ξέρει το μυστικό και δεν μας το λέει τόσο καιρό; Λοιπόν, τα πράγματα είναι απλά. Για να βρείτε αεροπορικά εισιτήρια στην μισή τιμή, χρειάζεται ψάξιμο, υπομονή και πάλι ψάξιμο, αρκεί να ακολουθήσετε μερικά βασικά βήματα
που θα σας πω παρακάτω.
Πολλές αεροπορικές εταιρίες κάνουν κατά καιρούς μεγάλες εκπτώσεις σε μικρό αριθμό εισιτηρίων για κάθε πτήση για διάφορους προορισμούς, και πάντα ενημερώνουν. Η ουσία είναι να το μάθετε κι εσείς.

Βήμα πρώτον, ενημερωθείτε.
Φτιάξτε ένα λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που θα τον χρησιμοποιείτε μόνο για αυτό τον σκοπό, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα όσων αεροπορικών εταιριών γνωρίζετε, εγγραφείτε στο newsletter τους, και κάθε προσφορά τους θα έρχεται στο mail σας. Επίσης, επισκεφτείτε τουλάχιστον 10 ποιοτικές ιστοσελίδες που πουλάνε αεροπορικά εισιτήρια π.χ www.airtickets.gr  και κάντε ακριβώς το ίδιο. Πρέπει να σας πω ότι μερικές φορές οι αεροπορικές εταιρίες διαθέτουν ένα αριθμό εισιτηρίων σε άλλες ιστοσελίδες κι αν πάτε να το ψάξετε στην ιστοσελίδα της εταιρίας θα το βρείτε σε διαφορετική τιμή.
Τώρα όλες οι προσφορές είναι στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο σας, χωρίς να μπερδεύονται και να χάνονται μέσα σε άλλα μηνύματα.Να ελέγχετε το mail σας καθημερινά.

Βήμα δεύτερον, όσο πιο μακριά τόσο πιο φτηνά.
Οι καλύτερες και πιο συχνές προσφορές αφορούν και μεγάλες πόλεις. Λίγο δύσκολο να βρείτε φτηνό εισιτήριο για έναν προορισμό που δεν πάει κανείς, αλλά την ίδια σημασία έχει και η πόλη αναχώρησης. Διαλέξτε μία κομβικής σημασίας πόλη της Ευρώπης π.χ Φρανκφούρτη, Λονδίνο, Παρίσι, Μαδρίτη...την Αθήνα δεν μπορώ να την συμπεριλάβω, διότι αν θέλετε να πάτε για παράδειγμα στην Κολομβία, θα πρέπει να περάσετε πρώτα από μια από τις παραπάνω πόλεις, άρα, γιατί να μην αρχίσουμε να ψάχνουμε από εκεί. Επιλέξτε λοιπόν την αναχώρηση σας σε μία απ αυτές τις πόλεις και βάλτε τις ημερομηνίες που επιθυμείτε με απόκλιση μερικών ημερών, και φυσικά αρχίστε το ψάξιμο τουλάχιστον 2 μήνες πριν την αναχώρηση σας. Έχω παρατηρήσει ότι οι περισσότερες εταιρίες κάνουν προσφορές περίπου 70 εώς 45 μέρες νωρίτερα από την αναχώρηση της πτήσης. Όσο πιο ελαστικοί είστε στις ημερομηνίες τόσο το καλύτερο. Για κάθε σχετικά φτηνή τιμή, να ρίχνετε και μια ματιά στον αντίστοιχο ναύλο από Αθήνα προς την ευρωπαϊκή πόλη που επιλέξατε και θα εκπλαγείτε πόσο ταιριάζουν αυτά τα 2 εισιτήρια.

Βήμα τρίτον, το είδες, το έκλεισες;
Αν δεν είστε ταχύτατοι στην κράτηση σας, σίγουρα κάποιος άλλος θα χαίρετε ένα φτηνό εισιτήριο. Σχεδόν για κάθε πτήση υπάρχουν και μερικά πολύ φτηνά εισιτήρια, δυστυχώς ο αριθμός του είναι πολύ μικρός και γι αυτό γίνονται ανάρπαστα λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση τους. Γι αυτό, το αγοράζεις μόλις το δεις.

Όλα τα παραπάνω είναι ένας τρόπος να βρείτε ένα αεροπορικό εισιτήριο σε πολύ χαμηλή τιμή, χωρίς όμως να εγγυηθώ ότι θα συμβαίνει κάθε φορά που θέλετε να ταξιδέψετε. Γράφω αυτό το άρθρο για να μοιραστώ μαζί σας τον τρόπο που αγόρασα το αεροπορικό εισιτήριο για Κολομβία(440 ευρώ μετ΄επιστροφής από Αθήνα με Luthansa) το εισιτήριο για Βραζιλία(460 ευρώ μετ΄επιστροφής από Φρανκφούρτη με TAM και 98 ευρώ μετ΄επιστροφής από Αθήνα-Φρανκφούρτη με Luthansa) και πολλά άλλα, τα οποία τα έψαξα και τα αγόρασα ακριβώς με το ίδιο τρόπο, εγώ ακολουθώ την τακτική μου χρόνια τώρα και ταξιδεύω φτηνά, εσείς;

Δεν υπάρχουν σχόλια: