Ταξιδεύοντας απο την Κρήτη στην Κολομβία - σελίδες

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Στον δρόμο για την Κολομβία

Όταν τελικά φτάνεις στον προορισμό σου νιώθεις σαν να έχεις καταφέρεις κάτι σπουδαίο και είναι σπουδαίο. Περιμένοντας στην Φρανκφούρτη περίπου 5 ώρες για την πτήση που θα μας έφερνε στην χώρα των πιο ευτυχισμένων ανθρώπων στην γη, προσπαθήσαμε να ξεχάσουμε την κούραση, πίνοντας μερικές μπύρες, απο αυτές τις γνήσιες γερμανικές και φυσικά με τον κατάληλο μεζέ.

Έκανα μια μικρή έρευνα για ένα απο τα επόμενα ταξίδια μου όσο παραμείναμε στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, ρωτόντας σε διάφορα γραφεία με εισητήρια τελευταίας στιγμής, αλλά δεν κατάφερα σχεδόν τίποτα. Για να βρείς, λέει ένα φτηνό εισητήριο για οπουδήποτε στον κόσμο θα πρέπει να ρωτήσεις τουλάχιστον 3 μέρες πρίν την αναχώρηση και δεν είναι και πολύ σίγουρο, διότι καμία εταιρία πλέον δεν ενδιαφέρεται να πουλήση ένα φτηνό εισητήριο ακόμα κι αν η πτήση είναι σχεδόν άδεια, πουλάνε λέει τα cargo και έτσι κερδίζουν τα πενταπλάσια απο ότι απο ένα επιβάτη, όπως επίσης ο φόρος των εισητηρίων με γερμανική αεροπορική εταιρία αυξήθηκαν και 45 ευρώ για κάθε διαδρομή. Τελικά μύθος το κόλπο, πάω στο αεροδρόμιο και ταξιδεύω φτηνά την τελευταία στιγμή.

Η πτήση απο την Φρανκφούρτη για την Μποκοτά είχε διάρκεια 12 ολόκληρες ώρες, αν είχαμε καμιά δεκαριά ώρες ακόμα εκεί μέσα θα είχα πάρει 2-3 κιλά. Κάθεσαι σε μία θέση και συνεχώς περνάνε απο μπροστά σου καροτσάκια με φαγητό, καφέ, αναψυκτικά και πάλι καφέ, φαγητό κτλ, καταλαβαίνετε οτι δεν κακοπεράσαμε και φυσικά ύπνος και πάλι ύπνος.

Αυτό το άρθρο το γράφω καθούμενος σε ένα πουφ στο σαλόνι του hostel Casa bella vista στο οποίο μένουμε. Απο χτές στις 10 το βράδυ που φτάσαμε εδώ δεν περιγράφεται η χαρά μου που βρίσκομαι στην Μποκοτά. Μια πόλη γεμάτη αντιθέσεις, άλλη το πρωί, άλλη το βράδυ. Την πρώτη βραδιά μια μικρή βόλτα στην πλάτεια δίπλα στο χόστελ ήταν αρκετή, La Candelaria, κάτι σαν του ψυρή στην Αθήνα, μια περιοχή  σε ύψωμα που βλέπεις την πόλη απο ψηλά, περιτρυγυρισμένη απο πανεπιστήμια και φοιτητές, μουσικές απο παντού μόλις πέσει ο ήλιος και φυσικά στα χρώματα και στους ρυθμούς της Κολομβίας.

Aύριο η συνέχεια για την πρώτη μας μέρα στην Κολομβία...

Ταξιδέψτε μαζί μας στον μαγικό κόσμο του κόσμου.....της Κολομβίας.