Ταξιδεύοντας απο την Κρήτη στην Κολομβία - σελίδες

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Το ταξίδι θα μας κοστίσει, Τίποτα.

Ένα ταξίδι σαν κι αυτό που αποφασίσαμε να κάνουμε θα μας κοστίσει, απολύτως τίποτα. Ακούγεται υπερβολικό; Ίσως, αλλά δεν είναι.
Κάθε χρόνο εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο πραγματοποιούν τουλάχιστον ένα ταξίδι, αυτό δεν σημαίνει
ότι όλοι αυτοί είναι οικονομικά εύποροι ή έχουν άπλετο ελεύθερο χρόνο για βόλτες που κοστίζουν ακριβά. Οι περισσότεροι έχουν προγραμματίσει το ταξίδι πολύ νωρίτερα πριν αναχωρήσουν, κάτι που σημαίνει ότι είναι ένας από τους άμεσους στόχους που θα πραγματοποιήσουν τον χρόνο που έρχεται. Άρα, αποταμιεύουν τα χρήματα που υπολογίζουν ότι θα χρειαστούν για το συγκεκριμένο ταξίδι. Ο πιο γνωστός τρόπος αποταμίευσης είναι ο...κουμπαράς.

Πριν φύγετε από το blog  νομίζοντας ότι λέω ιστορίες για μικρά παιδιά, κάντε μία απλή αριθμητική πράξη. 2 Χ 365 = 730. Άν χρειάζεστε πάνω από 730 ευρώ για να κάνετε ένα ταξίδι για δύο εβδομάδες, τότε είστε σπάταλοι. Το κατώτερο ποσό που μπορείς να ξοδέψεις σε ένα ταξίδι, ισούται με το ίδιο ποσό που ξοδεύει ένας ντόπιος στην καθημερινή του ζωή. Το ανώτερο δεν πρέπει να ξεπεράσει το διπλάσιο αυτού που θα ξοδεύατε αν μένατε σπίτι.
Με λίγα λόγια το μόνο επιπλέον έξοδο είναι τα μεταφορικά, τα εισιτήρια δηλαδή, τίποτε παραπάνω.
Δεν ξέρω αν το έχετε καταλάβει ακόμα αλλά κι εμείς, όπως κι εσείς, είμαστε budget ταξιδιώτες διαφορετικά δεν θα γράφαμε ένα τέτοιο άρθρο ούτε κι εσείς θα το διαβάζατε.

Σε ένα από τα επόμενα άρθρα θα σας πούμε ένα απλό τρόπο να βρείτε το εισιτήριο για το προορισμό που επιθυμείτε ακριβώς στην Μισή Τιμή.


Αναχωρούμε στις 16 φεβρουαρίου 2011.

Ταξιδέψτε μαζί μας στον μαγικό κόσμο του κόσμου...

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

εξαιρετικά!!

Ανώνυμος είπε...

poly tha ithela na diavasw to arthro sas gia to
''eishthrio sth mish timh''...
ayto pragmatika akougetai kapws outopiko, an mh ti allo...

Ανώνυμος είπε...

katholou outopiko kanw akrivws to idio apto semptemvri kai eidi exw mazepsei peri ta 400 kai elpizw sto 1000 na paw ena taksidi.