Ταξιδεύοντας απο την Κρήτη στην Κολομβία - σελίδες

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Μεντεγίν, η πόλη κόλαση...

Μείναμε στο Μεντεγίν παραπάνω από ότι σχεδίαζα, όμως εφτά μέρες δεν ήταν αρκετές για να γνωρίσουμε μια πόλη τριάμισι εκατομμυρίων και να ρουφήξουμε την θετική ενέργεια που προσφέρει στους επισκέπτες. Κάποιοι μας είπαν ότι στο Μεντεγίν πριν από 20 χρόνια σε σκότωναν για πλάκα ή για λίγα δολάρια, ήταν τότε που ο Πάμπλο Εσκομπάρ κυριαρχούσε και η διακίνηση ναρκωτικών έφερνε δισεκατομμύρια δολάρια σε αυτόν και σε όποιον συνεργαζόταν μαζί του, βέβαια η επιλογή το να δουλεύουν για τον Εσκομπάρ δεν ήταν μόνο δική τους αλλά επέλεγε ο ίδιος τους συνεργάτες για να έχει όσο γίνεται λιγότερους εχθρούς. Σήμερα ο τάφος τους έχει γίνει μνημείο για τους τουρίστες και στο σπίτι του η οικογένεια του σε καλωσορίζει και απαντάει σε ερωτήσεις και απορίες με αντίτιμο περίπου 20 ευρώ! Ήταν ο μεγαλύτερος δολοφόνος της Κολομβίας, κανείς δεν θέλει να ακούει γι αυτόν, αλλά κάποιοι ανεγκέφαλοι συνεχίζουν να έχουν την περιέργεια πως τα κατάφερε να γίνει ο πιο πλούσιος άνθρωπος της Κολομβίας. Εμείς φυσικά δεν πήγαμε.

Σήμερα το Μεντεγίν είναι μία απο τις πιο ασφαλείς πόλης της Λατινικής Αμερικής αν και εξακολουθούν να υπάρχουν συμμορίες και να σκοτώνονται περίπου 100 άνθρωποι κάθε μήνα για το βρώμικο χρήμα της 
κοκαΐνης αλλά ευτυχώς όλα αυτά βρίσκονται αρκετά μακριά από τα αξιοθέατα της πόλης και ειδικά της περιοχής του Πομπλάδο, όπου και μέναμε.

Όπως σε κάθε πόλη του κόσμου, το Σάββατο και η Κυριακή είναι οι μέρες που όλοι κανονίζουν την νυχτερινή τους έξοδο, έτσι κι εμείς δεν μείναμε μέσα. Χιλιάδες κόσμος πηγαινοέρχονται σε εκατοντάδες μπάρ και ντισκοτέκας, αλλά σε αυτήν την πόλη υπάρχει μια μεγάλη διαφορά και λέω μεγάλη διότι μας το λέγανε και δεν μπορούσαμε να το φανταστούμε. Στο Μεντεγίν της Κολομβίας ζουν οι πιο όμορφες γυναίκες στον κόσμο, paisas όπως τις αποκαλούνε, πραγματικά όμορφες με τα πιο καλλίγραμμα σώματα και με πρόσωπα λες και κάποιος τα ζωγράφισε και τα έστειλε στον Θεό...για να κολάζει τους άντρες. Το καλύτερο όμως από όλα είναι ότι η αναλογία έχεις ως εξείς, 8 γυναίκες 1 άντρας, η λέξη παράδεισος καρφιτσώνεται σε αυτήν την πόλη.

Την Κυριακή αποφασίσαμε να φύγουμε από το Μεντεγίν και να τραβήξουμε βόρεια, προς τα παράλια της Κολομβίας και να πάρουμε λίγη γεύση από την Καραϊβική, έτσι κλείσαμε στα γρήγορα τρία αεροπορικά εισιτήρια για την επομένη το πρωί για την πόλη της Καρταχένας....